|
Joomla! nasıl yerelleştirilir? |
|
|
|
|
Administrator tarafından yazıldı
|
|
Cumartesi, 30 Eylül 2006 16:06 |
Genel
Joomla! 1.5 'de tüm kullanıcı arayüzleri yerelleştirilebilir. Buna kurulum, yönetici alanı ve site ön yüzü de dahildir. Joomla! 1.5 kurulum paketi çoklu dil seçeneği sunmaktadır, ancak site ve yönetim arayüzleri için İngilizce (varsayılan) dışında kalan tüm dillerin kurulumdan sonra eklenmesi gerekir. Aşağıda bazı dil paketleri için bağlantılar bulunmaktadır.
Joomla! 1.5 çeviri ekipleri ayrıca site, yönetim alanı ve örnek verilerin de tamamen yerelleştirildiği kurulum paketleri yayınlayacaklardır. Bu yerelleştirilmiş yayınlara çeviri ekibi projelerinin bulunduğu JoomlaCode alanından ulaşabilirsiniz. Dil paketlerini nasıl kurabilirim?- Öncelikle ihtiyacınız olan yönetim alanı ve site dil paketlerini indirin.
- Herbir paketi ayrı ayrı Eklentiler->Kur/Kaldır menü seçeneğinden yükleyin.
- Dil Yöneticisini açın ve alt menüden Site ya da Yönetici seçimini yaptığınızdan emin olun. Ardından uygun dili seçin ve araççubuğundaki düğmeyi kullanarak varsayılan yapın.
Dilleri nasıl seçebilirim?- Site ve Yönetici Alanı için varsayılan diller bağımsız olarak ayarlanabilir.
- Ayrıca, kullanıcılar kendi dil seçimlerini yapabilirler. Kullanıcıların Joomla! 'yı kendi dillerinde kullanabilmeleri için giriş yapmaları gerekir.
- Yönetim alanına girerken, o anki oturum süresince kullanmak istediğiniz dili seçebilirsiniz.
Dil paketlerini ve yerelleştirilmiş paketleri nerede bulabilirim?Şunu unutmayın ki Joomla! 1.5 henüz yeni ve bu sürüm için tüm dil paketleri şuanda yayınlanmıyor olabilir. |
|
Son Güncelleme ( Perşembe, 08 Kasım 2007 13:55 )
|